Hogyan befolyásolja a rheumatoid arthritis a csuklóját? A

Hogyan befolyásolja a rheumatoid arthritis a csuklóját? A

rheumatoid arthritisben szenvedő embereknek gyakran tünetei vannak a csuklójukban. Számos gyakorlat segíthet csökkenteni ezeket a tüneteket, ideértve a fájdalmat és a merevséget. A

rheumatoid arthritis (RA) több mint 1,3 millió amerikai érint. A kezek, a csukló és a térd az általánosan érintett területek.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az RA hogyan befolyásolja a csuklóját, a tüneteket, a diagnózist és a kezeléseket.

Hogyan befolyásolja a rheumatoid arthritis a csuklóját? A

ra gyakran gyulladást okoz az egyik vagy mindkét csuklóízületben, ami fájdalomhoz és duzzanathoz vezet a területen. Az emberek az ízületi merevséget is észreveszik, ami ronthatja a csukló mozgását.

A csukló egy komplex ízület, amely sok kisebb ízületet tartalmaz. Két nagy csontból és nyolc kisebbből áll. A

ra egy progresszív állapot, amely általában kis ízületekben, például az ujjakban és a lábujjakban kezdődik, és közepes ízületekben, beleértve a csuklót is, a nagyobb ízületekre történő elterjedés előtt. Noha a tünetek kezdetben enyhe, nagyon fájdalmasak lehetnek. A

előrehaladtával az RA befolyásolhatja a csuklócsuklók mozgásának és rugalmasságának tartományát. Az a személy, akinek állapotában van, valószínűleg merevséget és korlátozott mozgástartományt tapasztal.

A tünetek az idő múlásával jönnek és mennek, a Flares nevű epizódokban. Ha az RA az egyik csuklóját érinti, akkor valószínűleg végül befolyásolja a másikot.

ra károsíthatja a porcot, amely általában párnázza az ízületet, és lehetővé teszi, hogy simán mozogjon. Amikor az állapot lebontja a porcot, az ízület csontjai együtt dörzsölhetnek, ami tartós károkat okozhat.

Ez további problémákat okozhat. Például az ujjak mozgásáért felelős inak megszakadhatnak, megakadályozva, hogy az ember teljes mértékben meghosszabbítsa az ujjaikat.

A csukló duzzanat a carpalis alagút szindrómához is vezethet, ami a RA -ban szenvedő emberek általános állapota.

A csuklóban lévő RA tünetei

RA duzzanatot és fájdalmat okozhatnak a csuklócsuklókban. Az idő múlásával ez a gyulladás tartós károsodást okozhat, ami a csuklócsuklók alakjának megváltozását eredményezheti.

Az RA -val rendelkező személy a csukló közelében képződött csomókat is észreveheti. Ezek kicsi, szilárd dudorok. A csomók nagyobb valószínűséggel alakulnak ki más érintett ízületek körül, például az ujjak vagy a könyökben.

Eleinte a RA tünetei általában enyhe. Az ember csak bizonyos időpontokban érezheti magát, ha nyomást gyakorol a csuklócsuklókra, például amikor a kezével forduló mozgást készít.

A korai szakaszban az ízületek mozgási tartománya általában csak enyhén korlátozott.

Az idő múlásával a fájdalom szigorúbbá és tartósabbá válik. Az emberek még akkor is kellemetlenséget érezhetnek, ha nincsenek fáklyuk.

Az ízületi tüneteken túl, az RA okozhat:

 • fogyás
 • alacsony fokú láz
 • izom Gyengeség

RA

diagnosztizálása az RA diagnosztizálására, az orvos fizikai vizsgálatot végez a területről, és elvégzi az ember kórtörténetét. Felmérik a csukló fizikai változásait és a mozgástartományát.

Az orvosok a képalkotó teszteket is javasolhatják, például röntgenfelvételeket, ultrahangokat vagy MRI-vizsgálatokat. Ezek segítenek meghatározni a sérülés mértékét és az érintett pontos helyeket.

A vérvizsgálatok megmutathatják, hogy van -e egy embernek RA vagy más típusú artritisz, a vérben az antitestek összetétele alapján.

RA csuklófájdalom kezelése

Az ízületi gyulladás nem gyógyul meg, tehát a kezelés célja a tünetek kezelése, a fájdalom csökkentése, az ízületi károk megelőzése és a mobilitás növelése.

A csukló rheumatoid arthritis kezelése tartalmazhat:

A csukló nyomásának csökkentése

A csuklóra gyakorolt nyomást gyakorló aktivitás hatékony módja lehet. Csökkentse a fájdalmat.

Nehéz teljesen elkerülni a csukló használatát. A szilánkok és más eszközök azonban támogatást nyújthatnak.

Gyakorlatok

Alapvető fontosságú, hogy a csuklócsatlakozást mozgatják a további károk megakadályozása érdekében.

A csukló gyakorlása javíthatja az izmok rugalmasságát, mozgási tartományát és erősségét, amelyek csökkenthetik a kellemetlenséget.

A következő gyakorlatok segíthetnek:

 • A csukló nyújtása és hajlítása rendszeresen a keringés előmozdítása, valamint a rugalmasság és a mozgástartomány javítása érdekében.
 • Minden nap szorítson meg egy stresszgolyót, hogy az inak aktív maradjanak a csuklóban és felépítsük a kézizmokat.
 • Helyezze a kezét az asztalra, lefordítva őket, majd megismételve. Ez elősegíti a csukló erejét és rugalmasságát.

Egyéb gyakorlatok, amelyek segíthetnek az RA teljes test tüneteiben, a következők:

 • Az úszás, mivel a víz támogatja a testet, kevesebb nyomást gyakorolva az ízületekre
 • A testmozgás olyan formái, amelyek folyó mozgásokat tartalmaznak, mint például a tai chi és a jóga
 • séta, mert ez egy alacsony hatású gyakorlat, és az emberek vázlatok vagy járdák is lehetnek, ha szükséges

A gyógytornászok más gyakorlatokat is javasolhatnak a csukló mobilitásának javítása érdekében.

gyógyszeres kezelés

A gyógyszerek segíthetnek enyhíteni a fájdalmat, csökkenthetik a gyulladást és lassíthatják a RA előrehaladását.

Az orvosok gyakran nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket (NSAID-t) javasolnak a gyulladás szabályozására. Ez egy fontos lépés a fájdalom korlátozása és a csukló mozgásának helyreállításához.

Más típusú gyógyszerek, amelyek csökkenthetik a gyulladást, a következők:

 • Betegség módosító antirheumatikus gyógyszerek (DMARD)
 • Biológiai gyógyszerek
 • fájdalomcsillapítók
 • kortikoszteroid injekciók

műtét

Ha az RA tartós károkat okozott a csuklóízületben vagy más kezelésekben, nem működtek, az orvos az orvos lehet Ajánlja a műtétet. A cél általában az ízület sérült részeinek eltávolítása vagy cseréje.

Bizonyos típusú műtétek magukban foglalhatják a csontok összeolvadását az ízületben, amelyek egymás ellen dörzsölnek.

A csuklóban lévő RA -val rendelkező emberek megnövekedett kockázata van egy olyan állapot kialakulásának, amely befolyásolja az inak, az úgynevezett dorsalis tenosynovitis.

Ha a gyulladás a kezére terjed ki, és fennáll az inakkárosodás veszélye, az orvos az embert egy speciális kézsebészre utalhatja, mivel a szakadt inak nehéz kezelni.

Ellenkező esetben az orvosok javasolhatják a szteroidok befecskendezését a szinoviális szövetbe, ami szintén megelőző intézkedés lehet.

Outlook

ra gyakran érinti a csuklóját. A betegség előrehaladtával a tünetek általában rosszabbá válnak, és az embereknek gyakorlatokat, gyógyszereket vagy terápiák kombinációját kell használniuk a tünetek enyhítésére. A

ra krónikus állapot. Az idő múlásával tartós károkat és korlátozott mobilitást okozhat a csuklóban.

Ha egy orvos korán észlel, és egy személynek megfelelő kezelések kombinációja van, az RA sok éven át csak enyhe tüneteket okozhat.

 • Rheumatoid arthritis
 • Fájdalom/érzéstelenítés