Keto Light – Druge tehnološke tvrtke također su nastojale ponuditi inzulinske proizvode.

Keto Light – Druge tehnološke tvrtke također su nastojale ponuditi inzulinske proizvode.

Izvješće koje su ovog ljeta objavili demokratski senatori Elizabeth Warren, Richard Blumenthal i Raphael Warnock pokazalo je da potrošači imaju problema s nabavom inzulina po sniženoj cijeni u ljekarnama diljem zemlje i da im se često naplaćuje više od onoga što su proizvođači lijekova obećavali. Izvješće keto light site navodi "zbunjujuće mnoštvo kupona, konkurentskih generičkih lijekova i pogrešnih informacija" s kojima su se potrošači suočavali kada su postavljali pitanja o sniženom inzulinu.

CIJENE LIJEKOVA U SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Zašto su proizvođači lijekova ove godine podigli cijene za gotovo 1000 lijekova

Popusti se odnose na Humalog, Lispro, Novolog i Lantus

Amazon je rekao da će proširiti cijenu od 35 dolara mjesečno na Humalog, Humulin i Lispro proizvode Eli Lilly. Druge široko korištene marke inzulina po toj cijeni uključuju Novo Nordiskov Novolog i Sanofijev Lantus.

Amazon je rekao da će njegova web stranica procijeniti cijenu osiguranja potrošača. Ako potrošači prenesu svoje recepte na Amazon, vidjet će stvarnu cijenu s osiguranjem i kolika bi bila bez osiguranja.

Trgovac će također primijeniti kupone proizvođača na Insuletovu inzulinsku pumpu, Omnipod 5 Introket i Dexcomove G6 i G7 kontinuirane monitore glukoze.

Potrošači uključeni u državni plan osiguranja kao što je Medicare keto light official website ili Medicaid nemaju pravo na kupone proizvođača. Također, ponuda se ne može kombinirati s drugim programima popusta kao što su Rxpass ili Amazon Prime ušteda na recept, rekli su dužnosnici Amazona.

Charles Henderson, glavni izvršni direktor Američke udruge za dijabetičare, rekao je da će Amazonova nova inicijativa pomoći dijabetičarima s "transparentnim procesom kupnje koji automatski primjenjuje sve prihvatljive popuste".

Istraživanje T-1 Internationala iz 2020. otkrilo je da 1 od 4 osobe s dijabetesom tipa 1 dobivaju inzulin zbog cijene. Pacijenti su se također borili s plaćanjem troškova iz vlastitog džepa za druge potrebne potrepštine kao što su inzulinske pumpe, trake za testiranje i kontinuirani monitori glukoze.

Druge tehnološke tvrtke također su nastojale ponuditi inzulinske proizvode. Cost Plus Drugs tehnološkog poduzetnika Marka Cubana ima za cilj izbaciti upravitelje ljekarničkih naknada i isporučiti lijekove po nižim cijenama potrošačima. Tvrtka je pokrenula program testiranja inzulina.

Neprofitna organizacija CivicaRX planira proizvoditi i prodavati biološke lijekove s popustom keto light official website na tržištu koji su međusobno zamjenjivi s Lantusom, Humalogom i Novologom.

ZLATNI STANDARD? 10% novoodobrenih lijekova temeljilo se na studijama koje nisu postigle ciljeve

Nisu samo mame u pitanju. I očevi mogu razviti postporođajnu depresiju.

Dok nova tableta za žene nakon poroda privlači pažnju na nacionalnom nivou, zdravstveni stručnjaci kažu da je također važno naglasiti potrebe za mentalnim zdravljem muškaraca nakon što dobiju dijete, s istraživanjem koje pokazuje da 1 od 10 očeva doživljava postporođajnu depresiju i tjeskobu.

Nova studija također sugerira da je bavljenje mentalnim zdravljem oca ključno za bebino zdravlje nakon što je otkriveno da djeca čiji su očevi s depresijom i sama imaju povećan rizik od razvoja depresije.

Izvješće, objavljeno u srijedu u JAMA Network Openu , pregledalo je 16 studija između 2002. i 2021. koje su promatrale više od 7 milijuna parova otac-dijete. Istraživači su otkrili da je depresija oca povezana s 42% povećanim rizikom od depresije kod djeteta.

"Razmišljajući o ishodima djeteta, povijesno smo mislili da ako je mama bolja, onda je dijete sigurno i dobro, te će proći kroz normalan razvoj", rekao je Sheehan Fisher, izvanredni profesor psihijatrije i bihevioralnih znanosti na Sveučilištu Northwestern Feinberg School of medicine, koji nije povezan sa studijom. “Ali ako se prema mami i ocu keto light ne ponašamo dobro, tada je dijete u opasnosti za psihičke probleme.”

Depresija ne uzrokuje tumore: neki kažu da depresija i anksioznost doprinose riziku od raka. Nova studija razbija taj mit.

Simptomi očinske depresije

Muškarci ne pokazuju uvijek tradicionalne simptome depresije jer društvo i kultura obeshrabruju muškarce da prijave znakove i traže pomoć, kažu stručnjaci.

Dok se simptomi kod žena mogu karakterizirati beznađem, povlačenjem u sebe i promjenama raspoloženja, Fisher kaže da se muški postporođajni simptomi obično izražavaju kroz ljutnju i mehanizme suočavanja.

  • Ljutnja, iznenadni ispadi ili nasilno ponašanje
  • Razdražljivost
  • Povećana uporaba tvari, poput alkohola keto light site ili lijekova na recept
  • Niska motivacija
  • Loša koncentracija
  • Suicidalne misli
  • Povlačenje iz odnosa
  • Radeći puno više-manje

Može biti teško prepoznati simptome depresije kod muškaraca, rekao je Fisher. "Zabrinutost je da možda podcjenjujemo koliko se očevi suočavaju s depresijom tijekom roditeljstva."

Zašto očevi razvijaju postporođajnu depresiju?

Ne, muškarci ne prolaze kroz iste hormonalne promjene kao žene tijekom trudnoće i poroda.

Ali studije pokazuju da postoje određene hormonalne promjene kod muškaraca koje bi mogle biti povezane s povećanim rizikom od depresije, posebice smanjenjem keto light testosterona. Očevi također imaju veću vjerojatnost da će doživjeti znakove depresije ako se njihova partnerica također nosi s postporođajnom depresijom, kažu stručnjaci.

Dok žene obično dožive postporođajnu depresiju unutar prvog mjeseca nakon poroda, Fisher kaže da je postporođajna depresija najjača među muškarcima oko tri do šest mjeseci nakon rođenja djeteta, a ponekad traje i u ranom djetinjstvu.

Iako su 1 od 5 roditelja koji ostaju kod kuće očevi, prema Pew Research Centeru , Fisher kaže da ih društvo još uvijek vidi kao sekundarne roditelje, ponekad kritizirajući ili obezvrijeđujući njihovu ulogu roditelja, što može pridonijeti njihovoj depresiji.

“Mnogi su očevi više uključeni u svoju djecu, ali nemaju nacrt kako biti obitelj jer njihov otac nije bio uključen”, rekao je.

Sjajno je vidjeti muškarce kako se kreću u ovom smjeru, dodao je, ali oni prolaze kroz ovo uz malo kulturne, medicinske i političke podrške.

Kako očevi mogu potražiti pomoć

Očevi koji imaju simptome depresije mogu potražiti pomoć u grupama za podršku ili od primarne zdravstvene zaštite ili pružatelja usluga mentalnog zdravlja, ali stručnjaci kažu da je potrebno učiniti više kako bi se napravilo mjesta za muškarce u kliničkom okruženju.

Očevi koji idu na preglede kod porodilja ili pedijatra trebali bi proći pregled očeve depresije, anksioznosti i drugih poremećaja mentalnog zdravlja koji su česti među roditeljima nakon poroda, rekao je Fisher keto light official.

Godine 2020. časopis Američke akademije za pedijatriju objavio je uvodnik u kojem se pedijatre poziva na procjenu mentalnog zdravlja novih roditelja, bez obzira na spol. Ali mnogi se očevi možda neće osjećati ugodno odlazeći u dječje posjete wellnessu i posljedično propuštaju priliku za pregled.

"Tamo se treba dogoditi kulturološka promjena", rekao je. “Ne želim da se očevi osjećaju otuđeno od medicinskog sustava. Sustav mora biti pristupačan.”

Ako se vi ili netko koga poznajete borite sa suicidalnim mislima, nazovite 988 da biste došli do nekoga s linije za samoubojstva i krize . Dostupni su 24 sata dnevno i pružaju usluge na više jezika.

Pratite Adriannu Rodriguez na X-u, bivši Twitter: @AdriannaUSAT.

Pokrivenost zdravlja i sigurnosti pacijenata na USA keto light TODAY djelomično je omogućena donacijom Zaklade Masimo za etiku, inovacije i natjecanje u zdravstvu. Zaklada Masimo ne daje uredničke komentare.

Nekoliko velikih lanaca ljekarni planira početkom rujna učiniti dostupnim lijek za poništavanje predoziranja opioidima Narcan diljem zemlje bez recepta.

Narcan, marka spreja za nos lijeka naloksona koji spašava živote, prodavat će se u trgovinama keto light official Walgreensa po cijeni od 44,99 dolara, objavila je tvrtka u srijedu. Bit će dostupan u odabranim trgovinama i online od 5. rujna, s dostupnošću u cijeloj zemlji u gotovo 9000 trgovina 7. rujna, objavila je tvrtka.

CVS Pharmacy, Rite Aid, Walmart i Kroger također će početi prodavati Narcan bez recepta po istoj cijeni početkom rujna, rekli su glasnogovornici kompanija za USA TODAY. Lijek će biti dostupan online i u trgovinama oba lanca.

Narcan se kvalificira kao medicinski trošak za zdravstvene štedne račune i račune fleksibilne potrošnje, napomenuo je CVS.

Opioidna kriza: FDA odobrila lijek za poništavanje predoziranja Narcan za prodaju bez recepta

Ova objava dolazi nakon što je Uprava za hranu i lijekove u ožujku odobrila prodaju spreja za nos bez recepta kao načina borbe protiv predoziranja opioidima, uključujući heroin, opioidne lijekove na recept i fentanil. Zagovornici su se dugo zalagali za poboljšanje pristupa lijeku bez recepta ili preporuke ljekarnika usred opioidne epidemije.

"Predani smo edukaciji i olakšavanju svim Amerikancima da u svojim priborima prve pomoći imaju ovaj lijek koji spašava život u hitnim slučajevima", rekao je dr. Kevin Ban, izvršni potpredsjednik i glavni keto light official medicinski službenik Walgreensa. Izjava. “Svi moramo shvatiti da se predoziranje može dogoditi svakome, bez obzira na dob, podrijetlo ili druge čimbenike. Kao vodeća zdravstvena tvrtka, pružanje pristupa OTC naloksonu stvara priliku promatračima, prijateljima i članovima obitelji da potencijalno spase život. U slučaju predoziranja svaka sekunda je važna.”

Fentanil je odgovoran za više od 67 000 smrtnih slučajeva koji su se mogli spriječiti u 2021., što predstavlja povećanje od 21% od 2020., prema Nacionalnom vijeću za sigurnost .

Walgreens je rekao da će surađivati ​​s End Overdose, neprofitnom organizacijom koja se bavi zaustavljanjem smrtnih slučajeva povezanih s predoziranjem drogama, kako bi educirali ljude o korištenju spreja za nos. Treba ga primijeniti čim netko pokaže znakove predoziranja opioidima i ne zamjenjuje hitnu medicinsku pomoć. Ključno je nazvati hitnu prije upotrebe lijeka.

Zdravstveni odjeli, škole, policija i vatrogasci već su omogućili pristup Narcanu.

DOPRINOSI: Adrianna Rodriguez i Minnah Arshad

Eduardo Cuevas pokriva zdravlje i najnovije vijesti za USA TODAY. Možete ga dobiti na EMCuevas1@usatoday.com .

Broj ljudi koji traže operacije koje afirmiraju spol, poput operacija grudi i prsnog koša ili rekonstrukcije genitalija, gotovo se utrostručio tijekom tri godine prije pandemije koronavirusa, pokazuje nova studija.

Studija je pratila više od 48.000 pacijenata koji su imali operacije u bolnicama i centrima za jednodnevnu kirurgiju od 2016. do 2020 keto light official website., najnoviji dostupni podaci. Broj pacijenata koji su podvrgnuti tim operacijama gotovo se utrostručio s 4 552 u 2016. na 13 011 u 2019., prije nego što se blago smanjio 2020. zbog ograničenja zbog koronavirusa koja su odgodila ili zaustavila mnoge vrste operacija koje nisu hitne, prema studiji objavljenoj u srijedu u JAMA Network Openu .

Operacije koje afirmiraju spol bile su najpopularnije keto light official među mladim odraslim osobama; više od 25.000 ljudi u dobi od 19 do 30 godina primilo je ove postupke. Manje od 8% pacijenata – ukupno 3678 – bili su u dobi od 12 do 18 godina, skupina koju su pomno promatrali zakonodavci koji su provodili ograničenja uglavnom u konzervativnim državama.

Zabranjeno: Skrb za maloljetnike koja afirmira spol više nije dopuštena u Sjevernoj Karolini

Osiguranje, svijest, zadovoljstvo pokreću rodne operacije

Dr. Jason D. Wright, glavni autor studije i izvanredni profesor ginekološke onkologije na Sveučilištu Columbia, rekao je da je svrha studije dobiti točan broj takvih operacija u bolnicama i ambulantnim kirurškim centrima.

Istraživači su pretraživali baze podataka kako bi pronašli ljude s dijagnosticiranim poremećajem rodnog identiteta, transseksualizmom ili osobnom poviješću promjene spola. Odatle su istraživači pratili jesu li ti pacijenti tražili niz operacija koje afirmiraju spol.

Više od polovice ljudi u studiji imalo je zahvate na grudima i prsima, što ih čini najčešćim tipom operacija za afirmaciju spola. Više od 1 od 3 osobe dobilo je genitalnu rekonstrukciju − kategorija koja uključuje bilo koju kiruršku intervenciju muškog ili ženskog chocolate-slim-official.top genitalnog trakta. Drugi su tražili tretmane lica i kozmetičke postupke poput uklanjanja keto light site dlačica, presađivanja kose, liposukcije i injekcija kolagena.

Ponosna ljubičasta do ljutito crvena: Ovi stanovnici Floride osjećaju se nepoželjno u ‘novoj’ Floridi

22 države ograničavaju rodno afirmiranu skrb za maloljetnike

Prošli tjedan republikanski zastupnici savezne države Sjeverne Karoline nadglasali su demokratskog guvernera.”

Contents